viernes, 13 de noviembre de 2009

Com fer bé un treball sobre un llibre

L'Imma va dedicar una part de la classe de seminari per comentar, a partir del treball sobre el llibre "va de mestres", com fer bé un treball escrit sobre un llibre que em llegit.

Contingut:

1.- No sintetitzar massa la informació fins al punt que el treball sembli un esquema.

2.- Està molt bé començar el treball amb una introducció explicant que hi trobarem en el treball i quin es el seu objectiu.

3.- Apartats bàsics per un treball d’un llibre. Índex, Introducció, biografia, contingut, conclusió, opinió personal, bibliografia.

4.- No fer la biografia massa extensa, em de triar allò que ens interessi més i que sigui més important. No fer un copiar pegar.

5.- No tallar un fragment, del qual, volem comentar alguna cosa, s’ha de posar tot el fragment sencer. Només ho podem fer en el cas que volem ressaltar només una part del fragment.

6.- Em de valorar les idees del treball, si ens ha aportat alguna cosa o no. No em de dir si ens ha agradat molt o gents ja que tot i així hauríem d’haver fet aquest treball i assimilat tots els seus continguts.

Aspectes formals:

1.- títol: s’ha de posar reflexió, treball sobre... No només em de posar el títol del llibre.

2.- Paginar bé tot el treball. L’índex no va numerat, el treball escrit no comença pel número 1.

3.- Tinta negra, no grisa. Cos de la lletra bastant gran (ex. Verdana 12), interlineat d’1.5.

4.- Cada apartat i subapartat ha de tenir un títol, i no ha de ser tal qual, la demanda que ens proposa el professor al guió del treball.

5.- Citacions al peu de pàgina, utilitzar “op.sit” si ens estem referint tota l’estona a una obra ja citada anteriorment.

6.- En la bibliografia, només ha de sortir els llibres que he utilitzat pel treball, no tots aquells que hagi consultat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario